Kiki Bertens en killer van Mertens strijden om de titel op B-Masters
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Bertens - Sabelanka is finale van B-Masters

Kiki Bertens en killer van Mertens strijden om de titel op B-Masters
Foto: © photonews

Op de Elite Trophy, oftewel de B-Masters, is de finale gekend. In het toernooi dat gaat tussen de beste speelsters vlak onder de absolute wereldtop plaatsten Kiki Bertens en Aryna Sabelanka zich voor de eindstrijd. Die laatste had in de poulefase Elise Mertens uitgeschakeld.

Bertens was als eerste zeker van haar stekje in de finale. Daar moest de Nederlandse wel voor knokken. Zeker in de eerste set liep het voor geen meter. Saisai Zheng rijfde vier spelletjes op rij én ook de set binnen. De Chinese kon het momentum echter niet vasthouden. Bertens ging van 2-2 naar 5-2 in set twee en dwong een beslissende set af.

Het nummer tien van de werel duwde door en leek bij 4-1 op rozen te zitten. Niets was minder waar, want Zheng kwam nog terug tot 4-4. Nadien kon Bertens wel opnieuw het verschil maken. Zo haalde ze na twee en een half uur tennis de winst binnen met 2-6, 6-3 en 6-4.

COMEBACK VAN SABALENKA IN SET TWEE

Na haar dubbelpartner Elise Mertens uit te schakelen, rekende Sabalenka ook af met de Tsjechische Muchova. Dat gebeurde in een spannende tweesetter. Pas bij 5-5 kon Sabalenka voor het eerst een tikje uitdelen. In set twee kwam de Wit-Russische 3-5 achter, maar klaarde ze alsnog de klus in de tiebreak. Het werd 7-5 en 7-6 (7/4).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws