Elise Mertens grote blikvanger op de B-Masters en komt dus pas in laatste match in actie
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Mertens - Sabalenka laatste match van de dag in Zhuhai

Elise Mertens grote blikvanger op de B-Masters en komt dus pas in laatste match in actie
Foto: © photonews

Alle ogen zijn gericht op Elise Mertens in Zhuhai. Doet ze wat ze vorig jaar niet kon en plaatst ze zich nu wel voor de halve finales op de B-Masters? Het veelbesproken treffen met haar dubbelpartner Aryna Sabalenka staat als laatste geprogrammeerd.

Het begint in Zhuhai met een dubbelwedstrijd en daarna is het de beurt aan de Amerikaanse Kenin en de Tsjechische Muchova. Wint die laatste in twee sets, dan gaat ze door naar de halve finales. In elk ander scenario is Kenin de winnares van de Cammelia Group.

De Chinese Saisai Zheng zal hierna proberen om minstens zeven spelletjes te winnen tegen de Kroatische Petra Martic. Die laatste kan zich nog bij de laatste vier scharen door bijvoorbeeld met twee keer 6-3 te winnen. Het wordt dus game per game de zaak inschatten.

NIET VOOR 13 UUR

Eigenlijk zijn dit allemaal opwarmertjes voor het publiek, om dan echt klaar te gaan zitten voor dé affiche van de dag: Mertens - Sabalenka. De wedstrijd begint niet voor 19u plaatselijke tijd, dat is 13u Belgische tijd. De winnares van deze partij is meteen ook winnares van de Rose Group. Mertens leidt in de onderlinge ontmoetingen met 2-1 en redde bij hun laatste treffen een matchbal om vervolgens alsnog te winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws