Elise Mertens blij opnieuw op B-Masters te zijn en klaar voor heel bijzonder duel: "Ik weet dat dit iets heel positiefs is"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Elise Mertens staat op B-Masters in het enkel onder andere tegenover dubbelpartner

Elise Mertens blij opnieuw op B-Masters te zijn en klaar voor heel bijzonder duel: "Ik weet dat dit iets heel positiefs is"
Foto: © photonews

Het is voor Elise Mertens het tweede jaar op rij dat ze zich kwalificeerde voor de WTA Elite Trophy, oftewel de B-Masters. Uitkijken of ze in Zhuhai kan meedingen naar de titel. Dan moet ze in het enkelspel wel onder andere voorbij... haar dubbelpartner.

Mertens had echt wel zin om deze B-Masters nog mee te pikken. "Het zijn de laatste twee toernooien van het jaar en ik ben zeer content dat ik mij hiervoor gekwalificeerd heb", zegt de Hamontse in Het Laatste Nieuws. "Ik weet dat dit iets heel positiefs is voor mij. Ik ga in elke match het maximum geven en dan zullen we zien waar we stranden." 

Eerste opdracht in Zhuhai is de poulefase overleven. Mertens is ingedeeld in poule 'Rose', met Maria Sakkari en Aryna Sabalanka. Met die laatste speelt Mertens ook nog het dubbelspel op de echte Masters. "Nu ga ik Aryna wel moeten aanzien als een tegenstandster. Deze week staan we elk aan één kant van het net, volgende week aan dezelfde kant. Maar het wordt een wedstrijd zoals elke andere."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws