UPDATE: Murray houdt kans op finale tussen grandslamkampioenen levend, ook Goffin-killer bij laatste vier

Murray zwoegt zich langs Copil naar halve finales

UPDATE: Murray houdt kans op finale tussen grandslamkampioenen levend, ook Goffin-killer bij laatste vier
Foto: © photonews

Het zag er lang naar uit dat Andy Murray op weg was naar een solide overwinning zonder veel drama in de kwartfinales van de European Open. Copil besloot er anders over door alsnog met de tweede set aan de haal te gaan. Na meer dan twee en een half uur ging de kwalificatiespeler toch voor de bijl.

Voor Copil was het al straf dat hij het tot in de kwartfinales schopte. Met zijn zware opslagen kan de Roemeen dan ook aardig wat schade aanrichten, maar Murray wist ze prima op te vangen. Een retourneerder van het kaliber van Murray kwam Copil in dit toernooi dan ook nog niet tegen.

INTENTIES RAP DUIDELIJK

De Brit maakte meteen zijn intenties duidelijk met een vroege break. Zijn tegenstander kwam wel meteen langszij, maar kon in het vervolg van de eerste set geen vuist meer maken. Murray stootte met nog twee breaks vlot door richting 6-3.

Ook in set twee haalde Murray zijn opponent met precieze slagen vaak uit zijn comfortzone. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Murray, tot hij serveerde voor de match en 0-40 achter kwam. Een toeschouwer kende nog zijn moment de gloire doordat hij een bal niet zag aankomen, omver gekegeld werd, opsprong en vervolgens toegejuicht werd door de hele Lotto Arena. Het spelletje eindigde met een dubbele fout van Murray.

NAGELBIJTER IN DE TIEBREAK

Zo kwam er nog een tiebreak aan en dat werd dan ook nog eens een nagelbijter. Bij zijn tweede setpunt haalde Copil zowaar de set binnen, nadat Murray al een matchpunt onbenut liet. Vervolgens bleven beide spelers nog een tijd lang zij aan zij.

Naar het einde van de derde set toe voerde Murray de druk wel op en kon hij zijn tegenstander alsnog doen kraken. De eindcijfers waren 6-3, 6-7 (7/9) en 6-4. Een eindstrijd tegen Wawrinka - na de uitschakeling van Goffin de droomfinale geworden - behoort nog steeds tot de mogelijkheden.

Update: Allemaal driesetters in de kwartfinales en dus werd het een late bedoening voor Guido Pella en Ugo Humbert. Die laatste verzekerde zich pas na middernacht van een ontmoeting met Murray in de halve finales door Pella te kloppen met 5-7, 6-4 en 6-4. De andere halve finale gaat tussen Wawrinka - het enig overgebleven reekshoofd - en Sinner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws