Wawrinka schaart zich bij laatste vier en maakt zich op voor halve finale tegen 18-jarige revelatie

Wawrinka schaart zich bij laatste vier en maakt zich op voor halve finale tegen 18-jarige revelatie
Foto: © photonews

'Stan the Man' ligt nog altijd op koers voor de titel in Antwerpen. Na zijn kraker tegen Lopez in de achtste finales moest Wawrinka ook tegen Gilles Simon een driesetter spelen. Uiteindelijk trok de Zwitser wel weer aan het langste eind met 6-3, 6-7 (6/8) en 6-2.

Wawrinka kende een droomstart in zijn kwartfinale. In het openingsspel nam de drievoudig grandslamwinnaar meteen de opslag van zijn opponent af. Zo zat het vierde reekshoofd meteen goed in de wedstrijd. Naar het einde van de set toe kwam hij helemaal onder stoom. Met een fraaie volley haalde Wawrinka de eerste set binnen.

WAWRINKA STROOIT MET HEERLIJKE BACKHANDS

Simon had natuurlijk wel niet voor niets Jo-Wilfried Tsonga uitgeschakeld en beet zich vast in de wedstrijd. Door een break in het vijfde spel was het plots de Fransman die er in set twee het best voor stond. Met zijn handelsmerk - een heerlijke backhand - brak Wawrinka nog net op tijd terug. 

In de tiebreak had Wawrinka al een eerste matchbal, maar de volgende drie punten waren voor Simon. Alles was zo te herdoen, maar in de derde set was de favoriet in deze wedstrijd weer erg scherp. Op het einde haalde hij nog eens zijn geroemde backhand boven om het af te maken. In de halve finales wacht de 18-jarige Jannik Sinner. De jonge Italiaan klopte de Amerikaan Tiafoe met 6-4, 3-6 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws