Wawrinka onderstreept zijn gretigheid na tweede zege op rij in België: "Ik ben blij met de steun van het publiek"

Wawrinka wil echt wel het beste maken van zijn European Open

Wawrinka onderstreept zijn gretigheid na tweede zege op rij in België: "Ik ben blij met de steun van het publiek"

Gemakkelijke wedstrijden zijn er nog niet bij geweest voor Stanislas Wawrinka op de European Open, maar daar maalt hij niet om. De Zwitser is tevreden met het niveau dat hij tot dusver haalt. Ook stelt hij dat de zin om er iets van te maken enorm groot is.

"Het was lastig, zoals verwacht. Ik ben wel blij met mijn niveau. In zijn geheel haalde ik een geweldig spelpeil", vond Wawrinka. "Ik heb niet meer gespeeld sinds de US Open. Dan kan je niet verwachten dat je onmiddellijk je beste tennis brengt. In de tiebreak kwam ik 4-1 voor en dan miste ik enkele gemakkelijke ballen. Ik wilde daarna tonen dat ik niet aangeslagen was, maar klaar was voor de derde set." 

Wawrinka is het hoogste reekshoofd dat nog overblijft in het toernooi. "Ik bekijk het match per match. Zo vat ik elk toernooi aan. Als er nog twee zeges bijkomen, is dat mooi. Ik ben niet hier om zomaar te kijken hoe het er hier aan toe gaat. Als je al Grand Slams gewonnen hebt, is het plezier het belangrijkste. De goesting en de motivatie is er."

TWEEDE ONTMOETING MET SINNER

Nu volgt een ontmoeting met Jannik Sinner. In tegenstelling tot velen kent Wawrinka hem al wel. "Ik heb tegen hem gespeeld op de US Open. Nu al is hij een goede speler. Ik heb zijn match gezien tegen Tiafoe. Van zowel de forehandzijde als de backhandzijde is hij sterk."

KOFFIE DRINKEN IN ANTWERPEN

Tegen Simon leek Stan the Man de meeste fans op zijn hand te hebben. "Ik ben blij met de steun van het publiek. Het was super. Ik hoop dat er morgen nog meer volk zal zijn." Om het dan toch even over de beleving in België te hebben: heeft hij al veel gezien van Antwerpen? "Ik ben wel al eens in de stad een koffie gaan drinken en even gaan wandelen. Maar als je moet spelen, zit je dag volledig vol."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws