David Goffin legt de verdienste bij zijn tegenstander: "Ik had het moeilijk om te volgen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Antwerpen
| 1 reacties

David Goffin vond Ugo Humbert sterk spelen

David Goffin legt de verdienste bij zijn tegenstander: "Ik had het moeilijk om te volgen"
Foto: © photonews

Dit was niet bepaald wat in het draaiboek stond: een nederlaag voor David Goffin in de achtste finales en dan nog met zo'n cijfers. Gezien de foutenlast kon het gerust omschreven worden als een offday voor Goffin. De Belg zag zelf vooral een sterke Humbert aan de andere kant van het net.

"Mijn tegenstander nam alle risico en het lukte allemaal bij hem. Dit was de match van zijn carrière. Hij heeft me geneutraliseerd", klonk de pijnlijke vaststelling op de persconferentie. Gaat Ugo Humbert dan echt zo imponeren op deze European Open? "We zullen zien hoe het verder in het toernooi gaat voor hem. Bevestigen is altijd moeilijk."

GOEDE TACTIEK BIJ HUMBERT

Goffin slaagde er tegen de Fransman alvast niet in om het tij te doen keren. "Ik heb geprobeerd om te variëren en anders te gaan serveren. Hij gaf me weinig tijd en speelde zeer snel. Dat is een goede tactiek, maar heel moeilijk om uit te voeren. Ik had het moeilijk om te volgen en de lijnen te vinden."

Kortom: het opgelegde tempo lag te hoog voor Goffin. "Hij bleef steeds in de baan komen. Er kropen veel fouten in mijn spel. Elke keer ik een kans zag om in de match te komen, reageerde hij goed en speelde hij een goede rally. Het was niet dat ik me slecht voelde, alleen stond ik de hele tijd onder druk."

GEMISTE KANS

De ATP Finals halen wordt zo wel een zeer moeilijk verhaal. "Dit was een opportuniteit om punten te pakken in de race naar de Masters. Al mag je niet enkel daar op focussen. Dat moet achteraf komen met de prestaties die je levert. Het is een verrassing in negatieve zin. Zo verslaan worden en dan nog hier in België... Het is spijtig." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws