Zware anticlimax: povere Goffin gaat er meteen uit op European Open
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Antwerpen
| 18 reacties

Ugo Humbert verrast David Goffin in achtste finales European Open

Zware anticlimax: povere Goffin gaat er meteen uit op European Open
Foto: © photonews

Het is bijltjesdag geworden op de European Open. Ook David Goffin is er niet van gespaard gebleven. De nummer veertien van de wereld geraakte nooit in zijn spel en ging eerder roemloos onderuit tegen Ugo Humbert. De Franse youngster schakelde de grote Belgische hoop uit met 6-3 en 6-1.

Het ATP-toernooi van Antwerpen en David Goffin: het is nog nooit een droomhuwelijk geweest. Een finale zat er nog nooit in en tijdens deze editie was dus ook het bereiken van de kwartfinales te hoog gegrepen. De eerste vege tekenen kwamen er dit jaar in het zesde spel van zijn eerste match. Met een dubbele fout en nog een slice in het net er achteraan gaf de Luikenaar nogal gemakkelijk een opslagspel uit handen.

Een kans op de rebreak bleef onbenut en daar haalde Humbert moed uit. De Fransman serveerde bij zijn volgende opslagbeurt de eerste set uit. Ondanks zijn 21 jaar heeft Humbert al wel top vijftig gestaan. Op een goede dag kan hij dus wel een aardig stukje tennissen en dat bleef hij tonen in de tweede set.

FOUTEN BIJ DE VLEET

Goffin was meteen op achtervolgen aangewezen. Ook na die vroege break bleef onze landgenoot onder druk staan. Het tweede reekshoofd bleef er wel voor knokken, maar gaf dan met al te veel fouten een tweede break prijs. Een zoveelste fout met de forehand van Goffin maakte een einde aan de wedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws