Verliezend finalist van vorig jaar en derde reekshoofd moeten opkrassen in Antwerpen

Monfils en Schwartzman uitgeschakeld in achtste finales

Verliezend finalist van vorig jaar en derde reekshoofd moeten opkrassen in Antwerpen
Foto: © photonews

Na de uitschakeling van Tsonga woensdagavond hebben opnieuw enkele reekshoofden zich later verrassen in Antwerpen. Onder hen zelfs topreekshoofd Gaël Monfils, die vorig jaar nog de finale nipt verloor. Het jonge talent Sinner pakte zijn scalp.

De 18-jarige Sinner laat in Antwerpen zien wat voor een groot talent hij is. De Italiaan zette van in het begin ontzettend veel druk op de opslag van Monfils. De Fransman kwam daar eigenlijk nooit onderuit. Tweemaal moest hij zijn service inleveren in de tweede set.

Een jonge kerel zou na het winnen van een eerste set tegen een grote naam al eens kunnen gaan nadenken, maar Sinner bleef rustig zijn eigen spel spelen. Via drie gewonnen spelletjes op rij liep hij uit naar 4-1 in de tweede set. Monfils vond op geen enkel moment zijn draai. Met 6-3 en 6-2 werd deze naar huis gestuurd.

GEEN DERDE FINALE VOOR SCHWARTZMAN

Eerder had ook derde reekshoofd Diego Schwartzman verloren. Geen derde finale dus voor hem. Marius Copil klopte de Argentijn na een thriller met 6-4, 5-7 en 7-6 (9/7). In de ander reeds gespeelde match op Centre Court plaatste de Amerikaan Tiafoe zich voor de kwartfinales.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws