Interview Tijd voor absolute hoogdagen in Antwerpen: "Topmatchen van 's middags tot 's avonds"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Antwerpen
| 3 reacties

Planning op European Open niet simpel door aanwezigheid van tal van toppers

Tijd voor absolute hoogdagen in Antwerpen: "Topmatchen van 's middags tot 's avonds"
Foto: © photonews

De European Open is al enkele dagen bezig, maar de 'crème de la crème' komt er nu aan qua speelschema. Door het sterke deelnemersveld beloven het twee druk bezette dagen vol met topaffiches te worden. De organisatie zit met een luxeprobleem.

Dat geeft toernooidirecteur Dick Norman aan. "Donderdag en vrijdag zijn topdagen. Er zijn ook nog tickets voor te verkrijgen. Het zijn allemaal goeie matchen. Normaal zetten we de twee beste spelers 's avonds. Nu krijgen we vier topmatchen van 's middags tot 's avonds. Zo zitten we soms met een luxeprobleem."

Een gevolg van het feit dat de organisatie zoveel topspelers wist te strikken. "We waren een paar maanden in gesprek met Murray. We waren dolblij dat hij en Goffin wilden komen. Toen bleek dat we ook Wawrinka konden binnenhalen, konden we het zelf niet geloven. Het is leuk voor de mensen om spelers te zien die ze goed kennen. Ook Monfils is enorm ervaren. Schwartzman en Pella zijn ook spelers uit de top twintig."

PLATFORM VOOR JONG TALENT

Daarnaast blijft de European Open ook een platform voor jonge talenten om een stap vooruit te zetten. "Iemand als Jannik Sinner won vlotjes in de eerste ronde van het enkel en het dubbel. Dat is nu nog een totaal onbekende, maar binnen drie à vier jaar zal die veel hoger op de ATP-ranking staan. We zullen misschien zelf niet zolang moeten wachten." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws