Elise Mertens ziet zege uit handen glippen tegen voormalige Roland Garros-winnares
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Elise Mertens stuit op Jelena Ostapenko in Luxemburg

Elise Mertens ziet zege uit handen glippen tegen voormalige Roland Garros-winnares
Foto: © photonews

Als eerste reekshoofd had Elise Mertens ongetwijfeld gehoopt om in Luxemburg een gooi te doen naar de titel. Ze is echter niet verder geraakt dan de achtste finales. Mertens kreeg dan ook wel een lastige affiche voorgeschoteld. Jelena Ostapenko bleek in drie sets te sterk.

Ostapenko is niet de eerste de beste: de Letse won in 2017 Roland Garros. Dat was ook snel te merken: van 1-1 ging het naar 4-1. Mertens liet zich niet van de wijs brengen. De Belgische bleef een terugkeer najagen en ging meteen erop en erover met vijf spelletjes op rij.

TELKENS BETERE START VAN OSTAPENKO

Knap hoe Mertens het nog zo rechtzette in de eerste set. Doorgaan op dat elan bleek echter niet mogelijk. In set twee ging Ostapenko opnieuw beter van start en deze keer pakte het achtste reekshoofd door. Het setverlies voor Mertens was onafwendbaar.

De speelster die straks opnieuw naar de B-Masters mag, had nood aan een wissel van het momentum. Die kwam er echter niet. Mertens kwam niet meer onder de druk uit. Ostapenko haalde met 4-6, 6-2 en 6-2 de winst binnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws