Wawrinka helemaal tot het uiterste gedreven in laatavondmatch in Antwerpen

Wat een binnenkomer voor Stanislas Wawrinka op de European Open. Even voorbij de klok van elf had de Zwitser de overwinning dan eindelijk binnen. Nadat Feliciano Lopez zich meer dan twee uur zo kranig verweerd had. Uiteindelijk plaatste Wawrinka zich wel voor de kwartfinales.

Lopez is één van die Spanjaarden die ook op andere ondergronden dan het gravel uitstekend uit de voeten kunnen. Dat zal Stan the Man geweten hebben. De breakbal in het openingsspel was al een eerste waarschuwing voor de Zwitser. Er volgden er nog twee bij 4-4. Wawrinka hield telkens stand, maar plooide dan toch in de tiebreak.

STERKE START VAN WAWRINKA IN SET TWEE

Als door een wesp gestoken schoot het vierde reekshoofd wel erg sterk uit de startblokken in set twee. Negen van de eerste tien punten waren voor hem en hij zorgde zo voor de enige break uit de wedstrijd. In de loop van de set kwam Lopez wel weer wat meer meedoen. Een rebreak zat er voor de nummer 62 van de wereld niet in.

Wawrinka zocht meteen de aanval in het begin van de derde set, echter tevergeefs. Nadien waren de kansen om een tweede tiebreak vermijden langs beide kanten schaars. Wawrinka maakte vroeg in die tiebreak een kloofje en gaf de winst niet meer uit handen. Het werd 6-7 (4/7), 6-4 en 7-6 (7/4).