UPDATE: killer van Darcis stuurt nu ook ex-winnaar Tsonga naar huis, Bemelmans en Coppejans out in dubbelspel

UPDATE: killer van Darcis stuurt nu ook ex-winnaar Tsonga naar huis, Bemelmans en Coppejans out in dubbelspel
Foto: © photonews

Jo-Wilfried Tsonga won de European Open al eens in 2017 en arriveerde dit jaar ook in Antwerpen in goede vorm. De Fransman staat na de wedstrijd tegen zijn landgenoot Gilles Simon weer met de voetjes op de grond. Die was immers te sterk met 6-4 en 7-5.

Nochtans was de wedstrijd zo goed begonnen voor Tsonga met een vroege break. Al snel bleek het toch geen toeval dat Simon tegen Darcis zo zwaar had uitgehaald. De bordjes hingen onmiddellijk weer in evenwicht. Bij 4-4 was de volgende break in het voordeel van Simon. Laatstgenoemde kon de set vervolgens uitserveren.

Werk aan de winkel dus voor Tsonga, maar echt het heft in handen nemen was te veel gevraagd. De Australian Open-finalist van 2008 bleef slechte periodes afwisselen met magische baltoetsen. Uiteindelijk lag er toch te weinig regelmaat in zijn spel. Simon ging bij 5-5 op love door de opslag van zijn opponent en diende zo de doodsteek toe.

In het dubbelspel slaagden Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans er dan weer niet in om voor een verrassing te zorgen. Ze stonden dan ook voor een loodzware opgave. Hun tegenstanders waren topreekshoofden Krawietz en Mies. De Duitsers trokken aan het langste eind met 6-3 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws