Interview Toernooidirecteur Dick Norman kaart de voordelen van zijn functie aan en gaat voor fanbeleving tot het maximum

Fanbeleving op European Open kent zijn hoogtepunt

Toernooidirecteur Dick Norman kaart de voordelen van zijn functie aan en gaat voor fanbeleving tot het maximum
Foto: © photonews

Dick Norman is de man die het allemaal in goede banen moet leiden deze week in Antwerpen. De ex-speler voelt zich opperbest in zijn tweede jaar als toernooidirecteur. Na het succes van vorig jaar is er nog meer voorhanden om het de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken.

"Vroeger kon je enkel chips en een hotdog eten. Er zijn nu ook gezonde en lekkere hapjes. De beleving voor fans is al veel verbeterd met foodtrucks. We hebben er nog een foodtruck bijgezet en een pastabar. Meer trucks kunnen er niet binnen denk ik", lacht Norman. "Er is ook een groot scherm gezet. Terwijl de mensen een hamburger of broodje eten, kunnen ze de matchen vanop afstand volgen." 

Alles is dus aanwezig om van het tennis te genieten. Kan Norman dat ook of verhindert zijn werk hem dat? "Achter de schermen wordt er nog vanalles geregeld en moeten we - niet al te grote - problemen kunnen oplossen. Er komen wel vergadering met de ATP bij. We zijn nu redelijk bezig met onze VIP. De toeschouwers merken daar weinig van. Je kunt altijd wel bijleren om nog beter voorbereid te zijn."

Het toernooidirecteur zijn gaat hem goed af. Wie weet volgen nog meer ex-spelers in zijn spoor. Zo gaat David Ferrer de uitdaging aan in Barcelona. "Het voordeel is dat je dan nog een goed contact behoudt met de spelers en kunt helpen om hun verblijf aangenamer te maken. David gaat dat goed doen. Ik ken hem al lang. Barcelona is ook een groot toernooi, waar Nadal vaak aan de start staat. Dat is dan al meer dan een succes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws