Sander Gillé en Joran Vliegen omzeilen eerste klip en bereiken kwartfinales in Antwerpen

Gillé en Vliegen kloppen Nielsen en Puetz in dubbelspel Antwerpen

Sander Gillé en Joran Vliegen omzeilen eerste klip en bereiken kwartfinales in Antwerpen
Foto: © photonews

Sander Gillé en Joran Vliegen hadden dit jaar al zoveel moois laten zien dit jaar. De hoop was dus groot dat het Belgische dubbelduo ook kon scoren op de European Open. De Deen Nielsen en de Duitser Puetz waren te duchten tegenstanders, maar gingen in drie sets voor de bijl.

In de eerste vier spelletjes ging het mooi gelijkop. Nadien schakelden Gillé en Vliegen een fameuze versnelling hoger. Het was nog wel even opletten toen ze bij 4-3 tegen twee breakpunten aankeken. Ze wisten deze allebei weg te werken en sleepten ook het beslissende punt uit de brand. Dat laatste deden ze netjes over in het volgende spel. De set was zo meteen binnen.

De start van de tweede set was minder: Gillé/Vliegen won amper één van de eerste negen punten. Gevolg was dat het Belgische duo in de achtervolging moest, maar het wist wel een dubbele break achterstand te vermijden. Veel leverde dat niet op, want Nielsen en Puetz gaven geen krimp op de eigen opslag.

SERVICE VAN DE BELGEN HOUDT STAND

Een super tiebreak, waarin de twee duo's om ter eerst tien punten moesten scoren, zou de winnende tandem aanduiden. Gillé piloteerde zichzelf en zijn dubbelpartner met enkele stevige opslagen naar 6-3. Bij 9-7 hadden de Belgen twee matchpunten. De opslag van Gillé werd niet meer tussen de lijnen geretourneerd en de winst was een feit: 6-3, 4-6 en [10-7].

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws