Ook Murray zelf is onder de indruk: "Ik begrijp niet waarom Kimmer niet vaker op hardcourt speelt"

Murray meent dat Coppejans kwaliteiten heeft om het op hardcourt goed te doen

Ook Murray zelf is onder de indruk: "Ik begrijp niet waarom Kimmer niet vaker op hardcourt speelt"
Foto: © photonews

Heel de Lotto Arena zag dinsdagavond een verrassend sterke Kimmer Coppejans aan het werk. Ook Andy Murray, de tegenstander van onze landgenoot. Coppejans staat voorlopig vooral bekend als een gravelspeler. Murray raadt hem aan om dat toch eens te herbekijken.

Murray zelf moest ook gewoon geraken aan de aparte omstandigheden van de Lotto Arena. "De nieuwe ballen gaan extreem snel. Na drie, vier games wordt de baan ineens trager. Ik weet niet hoe het komt, maar het is een enorm verschil. De snelheid van de baan op zich is redelijk traag. Ik heb niet veel geserveerd de laatste week. Er zat wat spanning op mijn arm. Ik had geluk dat ik de tweede set kon winnen."

GOEDE TIMING

De Schot zag een tegenstander met potentieel om op hardcourt resultaten bij mekaar te spelen. Terwijl Coppejans vooral veel op gravel actief is. "Ik weet niet waarom Kimmer niet vaker op hardcourt speelt. Hij heeft er de kwaliteiten voor. Hij beweegt goed, hij heeft een goede timing."

GEEN BREAK MEER EIND TWEEDE SET

Setwinst had zelfs gekund voor de Belg. Dat voelde Murray ook. "Ik creëerde doorgaans veel kansen op de return. Op het einde van de tweede set dacht ik wel dat ik geen volgende break meer ging kunnen forceren en dat heb ik ook niet kunnen doen. Bij 5-4 en 6-5 behield hij immers vlot zijn opslagspel."

Zo werd het in de tweede set een dubbeltje op zijn kant. "In een tiebreak kan alles gebeuren en hij startte beter. Bij 5-3 brak ik mijn snaar. Dan denk je wel eens: waarom heb ik op voorhand mijn racket niet gecheckt? Hij zit dicht een doorbraak. Het is wel lastig om te doen als je het grootste deel van het jaar op slechts één ondergrond speelt. Toch maakt hij zeker kans om door te breken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws