Kimmer Coppejans overweegt om raad van Andy Murray op te volgen

Coppejans in de toekomst mogelijk meer op hardcourt aan het werk

Kimmer Coppejans overweegt om raad van Andy Murray op te volgen
Foto: © photonews

De ogen van Kimmer Coppejans zijn ogen gegaan na zijn knappe prestatie op de European Open tegen Andy Murray. Het vertrouwen is aangewakkerd. Het zou wel eens kunnen dat er in de toekomst meer matchen op hardcourt aankomen voor onze landgenoot.

Uiteraard had Coppejans enorm uitgekeken naar deze affiche. "Het was geweldig om tegen een speler van zijn kaliber te kunnen spelen. Ik heb goed gespeeld, vooral in de tweede set. In de tiebreak kwamen enkele foutjes me duur te staan."

OP NAAR DE TOP 100

Anders had hij inderdaad de tweede set misschien kunnen binnenhalen en dan weet je nooit. Zonde dat het ondanks de mooie dingen die Coppejans liet zien, toch een nederlaag werd. "Het was niet de uitkomst die ik voor ogen had, maar ik heb toch getoond dat ik het zo'n speler lastig kan maken. Ik doe hier heel veel ervaring mee op. Ik heb er nu vertrouwen in dat ik de top honderd kan bereiken."

Andy Murray liet na de match optekenen niet te begrijpen waarom zijn opponent zo vaak op dezelfde ondergrond speelt. Daar komt nu mogelijk verandering in. "Misschien moet ik in de toekomst meer op hardcourt gaan spelen. Ik heb een seizoen gespeeld met veel regelmaat, zonder uitschieter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws