Gillé en Vliegen krijgen steeds hogere status: "Doel is om toernooi te winnen" en "Tegenstanders komen scouten"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Antwerpen
| 0 reacties

Gillé en Vliegen gaan voor toernooiwinst in Antwerpen

Gillé en Vliegen krijgen steeds hogere status: "Doel is om toernooi te winnen" en "Tegenstanders komen scouten"

Reeds tweemaal eerder traden Sander Gillé en Joran Vliegen aan in Antwerpen. Toen waren ze al dicht bij een overwinning. Het was derde keer, goede keer. Ze zijn nu ook met een heel andere instelling naar de Lotto Arena afgezakt. Gillé en Vliegen gaan vol voor eindwinst.

Op het gravel van Kitzbühel namen Gillé en Vliegen onlangs al de maat van Nielsen en Puetz, hun tegenstanders in de eerste ronde in Antwerpen. "Dat helpt wel voor het zelfvertrouwen", zegt Gillé. "We zijn hen al dikwijls tegengekomen. In Kitzbühel speelden we tegen hen als team, maar individueel troffen we hen al vaak."

Voor eigen volk spelen: is het nu een pluspunt of zorgt het voor meer druk? "Een beetje van beiden. Er is extra stress. Iedereen koestert verwachtingen voor ons. Eens de match bezig is, is het met dit publiek een leuke steun. Als we elders spelen, hebben we de supporters tegen of zit er geen publiek. Dat gebeurt ook."

MEER ONTZAG BIJ CONCURRENTIE

Gillé haalt ook aan dat er meer ontzag is voor hem en zijn dubbelpartner bij de collega's. "De eerste en tweede reekshoofden zijn komen kijken. Iedereen weet dat we goede resultaten halen en een goed team zijn. De tegenstanders komen meer scouten."

GROTE AMBITIE BIJ VLIEGEN

Het is leuk dat we deze keer in de eerste ronde gewonnen hebben. We willen nog verder gaan. Het doel is om het toernooi te winnen. Er spelen wel verschillende factoren mee. De druk ligt hoger, de verwachtingen zijn anders. Maar we zijn klaar voor de challenge, we gaan volop voor winst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws