Sterke Coppejans doet Murray bijna uur en drie kwartier zweten in Lotto Arena

Murray ontdoet zich na twee spannende sets van Coppejans

Sterke Coppejans doet Murray bijna uur en drie kwartier zweten in Lotto Arena
Foto: © photonews

Antwerpen was dinsdagavond even de thuishaven van Kimmer Coppejans, al waren er ook wel wat fans uit het Verenigd Koninkrijk afgezakt voor Andy Murray. Een sterk spelende Coppejans deed de aanwezige Belgen bij momenten dromen van het onmogelijke, maar buigde finaal het hoofd.

Coppejans leek in de eerste spelletjes nog wat onder de indruk van de status van zijn tegenstander. Na 3-0 gooide de West-Vlaming de schroom van zich af: het resulteerde meteen in een terugkeer in de stand (3-3). In zijn volgend opslagspel beet Coppejans op zijn tanden om in het spoor van Murray te kunnen blijven.

BIJNA 1-4

Dat lukte dan nog wel, maar een opslagbeurt later was daar toch een nieuwe break. Murray had zo meteen de eerste set beet. Coppejans liet het hoofd niet hangen, startte het best aan set twee en had zelfs een bal voor 1-4. Zijn Schotse opponent veegde die weg met prima serveerwerk en even later was het gewoon weer 3-3.

FOUTEN DUUR BETAALD

Het sein voor een spannende slotfase van de tweede set waarin beide spelers mekaar geen duimbreed toegaven. Door een paar ballen snel na mekaar te nemen, kwam Coppejans in de tiebreak knap 1-3 voor. Enkele fouten later was het de drievoudig grandslamwinnaar die weer in het voordeel was.

Bij zijn eerste matchbal wist Murray een smash van Coppejans knap te remonteren en een volgende smash was te moeilijk. Murray plaatste zich met 6-4 en 7-6 (7/4). Coppejans mag zeker en vast met opgeheven hoofd het toernooi verlaten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws