Na bevestiging door Federer bespreekt Goffin kans op olympische medaille in Tokio

Goffin beseft dat het moeilijk wordt om op Spelen medaille te halen

Na bevestiging door Federer bespreekt Goffin kans op olympische medaille in Tokio
Foto: © SC

Roger Federer heeft bevestigd dat hij in 2020 zal deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio. Een evenement dat David Goffin toch ook moet doen dromen. Tenslotte gaat het door in een werelddeel waar Goffin al vaker zijn beste tennis heeft gebracht.

Onlangs bereikte hij in het ATP-toernooi van Tokio nog de halve finales. Vervolgens boekte de Luikenaar ook twee vlotte zeges in Shanghai, alvorens Roger Federer het vuur aan de schenen te leggen. "Ik heb een paar goede weken gekend in Azië. Ik hou er wel van om daar te spelen. De omstandigheden daar liggen me goed", geeft Goffin mee.

Een medaille op de Spelen, ligt dat binnen zijn mogelijkheden? Dat is moeilijk, want er zijn maar drie plaatsen. Voorlopig is het ook nog zo ver weg. Als de drie besten (Djokovic, Nadal en Federer) daar starten, zijn die plaatsen al bijna weg."

Je moet er altijd in geloven 

Goffin verweerde zich recent wel kranig in wedstrijden tegen Djokovic en Federer. "Vorige week heb ik wel een goede match gespeeld tegen Federer. Je kunt altijd proberen, je weet maar weet nooit. Je moet er altijd in geloven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws