Murray blikt terug op turbulent jaar en haalt dé reden aan voor zijn komst naar België: "Mijn vrouw is redelijk zwanger"

Andy Murray wilde door zwangerschap van echtgenote dicht bij huis spelen

Murray blikt terug op turbulent jaar en haalt dé reden aan voor zijn komst naar België: "Mijn vrouw is redelijk zwanger"
Foto: © SC

Andy Murray komt voor het eerst in actie op de European Open en geeft vandaag onze landgenoot Kimmer Coppejans partij. Wie had dat gedacht toen Murray begin dit jaar op de Australian Open zijn laatste match leek gespeeld te hebben?

Voor zijn komst naar Antwerpen zijn er een aantal redenen, maar één in het bijzonder. "De voornaamste reden is dat het dicht bij huis is. Mijn vrouw is redelijk zwanger. De vorige keer dat ze zwanger was, zat ik ver weg in Australië. Dat wilde ik niet meer. Ik heb ook met een paar andere jongens gesproken, die aangaven dat het een mooi evenement was."

'Redelijk zwanger' is trouwens een understatement. Zijn echtgenote Kim is uitgerekend voor... binnen een week. "Mijn vrouw heeft me enorm gesteund. Mijn familie vond het oké dat ik naar hier kwam. Als ik hier gedaan heb, ben ik vier à vijf weken thuis."

EINDE VAN LANGE WEG

Negen maand geleden hing de carrière van Murray nog aan een zijden draadje. "Het is niet dat ik toen iets vreesde. Bij mijn heupoperatie belandde ik sowieso aan het einde van een lange weg. Ik was blij om op dat punt te komen. Mijn leven is erg veranderd sinds januari."

RANKINGS VAN GEEN TEL MEER

De Schot heeft lessen getrokken uit het verleden. "Toen ik in 2016 nummer één werd, leek dat heel belangrijk. De ranking dicteerde wat ik aan het doen was. Rankings zijn nu niet meer het belangrijkste voor mij. Wel dat ik een kalender kan afwerken die beter is op de lange termijn. Ik denk niet dat ik te veel matchen gespeeld heb in mijn carrière. Ik heb vermoedelijk wel te veel getraind. Daar ga ik geen fouten meer bij maken in de toekomst."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws