Mentale vermoeidheid slaat toe bij Darcis: "Zwaar, maar ook magnifiek"

Uitschakeling in Antwerpen is beladen moment voor Steve Darcis

Mentale vermoeidheid slaat toe bij Darcis: "Zwaar, maar ook magnifiek"
Foto: © photonews

De laatste match van Steve Darcis in België is niet geworden wat hij ervan verwacht had. Er was de voorbije dagen dan ook al veel te doen om het afscheid van Darcis dat eraan zit te komen. Zijn nederlaag in Antwerpen is een bittere pil, maar hij kan er wel mee leven.

"Ik heb niet mijn beste tennis gespeeld, dat is duidelijk. Tegelijkertijd zit ik er ook niet ver vanaf om goed te spelen. Ik miste enkele gemakkelijke ballen. Als ik die punten kan maken, kan het spel al anders verlopen. Meer trainingen en matchen in de benen had ook een verschil kunnen maken. Mijn tegenstander heeft zeer goed gespeeld. Hij miste weinig ballen en bracht alles terug", kwam Darcis met complimenten voor Simon.

Voor onze landgenoot was het wel zonde, voor eigen publiek zo onderuit gaan. "Je voelt dat iedereen daar is, dat het einde echt nabij is. Dat is een magnifiek moment. Het is niet gemakkelijk om mee om te gaan. Het vergt ook energie. Het was zwaar, maar ook magnifiek. Ik ben vermoeid. Ik wil gewoon mijn ogen sluiten en slapen. Het is een moeilijke week geweest."

OP NAAR DUITSLAND EN ATP CUP

Maar dit is natuurlijk het einde van zijn carrère nog niet. Er resten hem nog enkele maanden. "Ik ga door met trainen en speel nog twee toernooien in Duitsland. Ik ga het maximum geven op de ATP Cup, maar als ik niet goed speel, is het ook zo."

VOORSTELLEN IN DE PIJPLIJN

Het zwarte gat na zijn spelersloopbaan vreest hij niet. "Ik heb nergens schrik van. Ik ben zeker van mijn beslissing. Ik zal pas schrik hebben als niemand mij opbelt binnen twee maanden. Ik sta ervoor open om te coachen, deel uit te maken van een ploeg en naar het buitenland te gaan. Ik denk wel dat ik enkele voorstellen zal krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws