Kirsten Flipkens heerst in kwalificaties en staat op hoofdtabel in Moskou

Kirsten Flipkens heerst in kwalificaties en staat op hoofdtabel in Moskou

Terwijl er deze week veel aandacht gaat naar het mannentennis in Antwerpen, zijn onze vrouwen in het buitenland aan de slag. Kirsten Flipkens heeft gekozen om het toernooi van Moskou te spelen. Daar moest ze in actie komen in de kwalificaties. Geen probleem voor 'Flipper'.

De eerste twee kwalificatiematchen waren al erg overtuigend. De Russische Anastasia Gasanova mocht met 6-1 en 6-2 meteen naar huis. Haar landgenote Samsonova had meer in de pap te brokken. Ook haar bleef Flipkens wel de baas met 7-5 en 6-4.

Dus kwam er een duel aan tegen de Canadese Dabrowski met als inzet een plaats in de eerste ronde. Flipkens ging in deze wedstrijd opnieuw als een echte pletwals van start en liep 4-0 uit. Na het binennhalen van de eerste set, kwam ze ook snel een break voor in set twee. Met 6-1 en 6-4 verzekerde de Belgische zich van haar stek op de hoofdtabel.

NEEMT FLIPKENS REVANCHE?

Het vertoon in de kwalificaties doet vermoeden dat het toernooi van Moskou misschien nog wel eens veel langer kan duren. De volgende tegenstandster van Flipkens is Natalia Vikhlyantseva. De Russische won de enige vorige onderlinge ontmoeting vorig jaar in Cincinnati.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws