Wawrinka komt met veel goesting naar België: "Drie belangrijke weken voor Goffin en Monfils"

Wawrinka komt met veel goesting naar België: "Drie belangrijke weken voor Goffin en Monfils"

Stanislas Wawrinka is de laatste grote naam die de organisatie van de European Open wist te strikken. Met twee kwartfinales in grandslamtoernooien kan de Zwitser de beste adelbrieven van alle deelnemers voorleggen. Al wil dat niet zeggen dat hij zomaar met de titel aan de haal gaat, beseft hij.

Zijn laatste officiële match dateert van begin september in New York. "Sinds het begin van de US Open had ik een probleem aan mijn beide voeten. Ik had tijd nodig om te recupereren. Het gaat al beter. Ik ben blij om weer in competitie te kunnen treden."

De organisatie heeft mij goed ontvangen 

Wawrinka verklaart waarom Antwerpen hem voor het eerst mag verwelkomen. "België ligt niet te ver van Zwitserland. De goesting om naar hier te komen was zeer groot. Ik weet nog niet heel veel van het leven in België. Maar de organisatie heeft mij goed ontvangen. Voor een indoor-toernooi is het nooit gemakkelijk. Het hotel is dichtbij, de stad ook." 

Wie zijn deze week zijn voornaamste concurrenten? "Dat zijn Goffin en Monfils, die allebei nog een ticket voor de Masters najagen. Het worden drie belangrijke weken voor hen." Zelf mag Wawrinka uiteraard ook hoge verwachtingen koesteren. "Ik kijk naar de eerste match en het niveau dat ik dan moet halen. Ik verwacht niet om zomaar de titel te pakken. Daar focus ik niet op. Het is een sterke tabel. De focus ligt op de eerste match."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws