Steve Darcis en jonge landgenoot uitgeschakeld na twee spannende sets

Darcis en Bovy verliezen in achtste finales dubbelspel European Open

Steve Darcis en jonge landgenoot uitgeschakeld na twee spannende sets
Foto: © photonews

Steve Darcis is aan zijn laatste toernooi in eigen land uit zijn carrière begonnen. In Antwerpen kwam hij in het dubbelspel in actie aan de zijde van de 19-jarige Belg Arnaud Bovy. Het duo verweerde zich kranig in de achtste finales, maar verloor van een Zuid-Amerikaanse partnership.

In de eerste set was Darcis/Bovy het enige duo dat breakpunten liet noteren. Zowel bij 3-3 als bij 5-5 lukte het niet om deze te benutten en vervolgens ging ook het beslissende punt telkens naar de Uruguayaan Cuevas en de Argentijn Gonzalez.

1 BREAK IN HELE WEDSTRIJD

Zij liepen in de tiebreak meteen uit naar 4-1. De Belgen kwamen terug tot 5-5, maar de resterende punten werden binnengehaald door hun opponenten. In de tweede set bleven de serveerders doorgaans baas. Tot 5-5. Onder impuls van Darcis haalde het Belgische duo nog een 0-40 op, maar via het beslissende punt werd de break toch een feit.

Darcis en Bovy kwamen nog 0-30 voor in het volgende spel, maar Cuevas en Gonzalez lieten de overwinning niet meer uit hun handen glippen. Het werd 7-6 (7/5) en 7-5. Steve Darcis komt ook nog wel in actie in het enkelspel in Antwerpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws