Goffin zet race naar Masters-ticket verder in Antwerpen: "Als je me dat gezegd had in het begin, had ik direct getekend"

David Goffin hoopt in Antwerpen een goede zaak te doen

Goffin zet race naar Masters-ticket verder in Antwerpen: "Als je me dat gezegd had in het begin, had ik direct getekend"

Nadat David Goffin vorig jaar de European Open moest missen, is hij er dit jaar wel weer bij. Er valt dus wel een zaakje te doen voor de Luikenaar in de strijd om een ticket voor de ATP Finals. Dat zou meer dan welkom zijn, want zijn concurrenten zitten ook niet stil.

Hoewel Goffin nog nooit in Antwerpen in de finale stond, heeft hij goede herinneringen aan de European Open. "Ik heb hier al mooie momenten beleefd. Vorig jaar was ik geblesseerd. Dit is bonus voor mij. Ik ben goed aan het spelen, ik heb geen punten te verdedigen. Ik ben in de running voor een ticket voor de Masters. Als je me dat in het begin van het seizoen gezegd had, had ik direct getekend."

OPNIEUW AANPASSEN

Goffin maakt zijn ambities voor het toernooi in België duidelijk. "Ik wil vooral op hetzelfde elan doorgaan. In Azië haalde ik een heel goed niveau. Dat wil ik opnieuw bereiken. Ik concentreer me op wat ik kan controleren. Het is hier indoor, het is dus weer aanpassen. Ten eerste zijn het de hele dag dezelfde omstandigheden. Buiten kan dat verschillen. Met de lampen is het zicht hier ook anders."

De zeges van onder andere Berrettini en Zverev maakten het vorige week een tikkeltje minder waarschijnlijk dat Goffin effectief de ATP Finals haalt. "Ik volg niet per se of mijn concurrenten punten pakken. Ik weet ook wel wie nog in de race zit. Als zij het nog beter doen dan mij, dan is dat goed voor hen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws