Andy Murray sluit toernooizege niet uit: "Nog beelden van Kimmer Coppejans bekijken"

Murray weet nog niet al te veel van tegenstander Kimmer Coppejans

Andy Murray sluit toernooizege niet uit: "Nog beelden van Kimmer Coppejans bekijken"

Een thuisspeler tegen een echte topper, zo'n affiche moet wel heel wat volk naar de Lotto Arena lokken. Dinsdag is het zover: dan mag Kimmer Coppejans proberen om Andy Murray te verrassen. Het is niet onlogisch dat de kennis van de Schot over onze landgenoot niet al te groot is.

"Ik weet niet heel veel over hem", is Murray eerlijk. "Ik heb hem wel al bezig gezien, ik hem al tegen de bal zien slaan. Maar wedstrijden van hem heb ik nog niet echt bekeken. Ik weet wel dat hij normaal gezien in de vijfde match in actie ging komen toen we met het Verenigd Koninkrijk in 2015 de Davis Cup-finale speelden in en tegen België."

Murray is wel op de hoogte dat Coppejans eerder op een andere ondergrond dan het harcourt resultaten boekte. "Hij heeft vooral veel op gravel gespeeld. Vanavond en morgenochtend ga ik met mijn coach nog wel wat beelden bekijken." Murray start uiteraard als torenhoog favoriet in deze wedstrijd. En het toernooi winnen, is dat mogelijk? "Dat kan wel als ik heel goed speel. Ik heb de laatste maand veel progressie gemaakt."

De drievoudig grandslamwinnaar, die na zijn veelbesproken heupoperatie timmert aan de weg terug naar boven, dient wel altijd rekening te houden met het fysieke. "Mijn lichaam is ook wel toe aan een break. Die zal ik krijgen na dit evenement. Drie matchen is voorlopig het meeste wat ik gespeeld heb in één week. Om te winnen, moet je vijf, zes matchen in een week kunnen spelen. Dat heb ik nog niet gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws