Federer volgt voorbeeld van Djokovic en vliegt eruit in Shanghai, slechte zaak voor Goffin
Redactie
| 3 reacties

Zverev schakelt Federer uit in kwartfinales in Shanghai

Federer volgt voorbeeld van Djokovic en vliegt eruit in Shanghai, slechte zaak voor Goffin
Foto: © photonews

Het ATP-toernooi van Shanghai is in de kwartfinales zijn twee grootste kleppers kwijtgeraakt. Nadat eerder Novak Djokovic al was uitgeschakeld, ging ook Roger Federer onderuit. Alexander Zverev pakte zijn scalp. Dat is niet bepaald goed nieuws voor David Goffin.

Op een goede dag is Zverev tot veel in staat en dit was er duidelijk eentje voor de Duitser. Met drie spelletjes op rij ging de Masters-kampioen van vorig jaar van 2-2 naar 5-2. Bij zijn volgende opslagbeurt kon hij de eerste set binnenhalen. In het begin van set twee maakte Zverev dan ook nog een keer een vroege break achterstand goed.

Hij zou zelf mogen serveren voor wedstrijdwinst, maar liet het na 40-0 alsnog liggen. Federer redde in de tiebreak nog twee matchballen alvorens een beslissende set te forceren. De Zwitser kreeg het daarin aan de stok met de umpire. Zverev maakte in het begin van de set het verschil en won met 6-3, 6-7 (7/9) en 6-3.

MASTERS IN GEVAAR VOOR GOFFIN

In de halve finales treft Zverev de Italiaan Matteo Berrettini. De zeges van zowel Zverev als Berrettini zijn een slechte zaak voor Goffin, die zo een behoorlijke achterstand oploopt in de race om een ticket voor de ATP Finals.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws