European Open komt eraan: blijft David Goffin voor eigen publiek grandslamkampioenen de baas?

European Open komt eraan: blijft David Goffin voor eigen publiek grandslamkampioenen de baas?

Vorig jaar was de European Open al een succes, met stijgende toeschouwersaantallen. Dat was dan nog zonder dat de Belgische publiekstrekker eraan in actie kwam. David Goffin is er deze keer wel bij en toernooidirecteur Dick Norman wist ook Andy Murray en Stan Wawrinka te strikken.

Niets lijkt dus in de weg te staan van wat de beste editie tot dusver moet worden van de European Open, die maandag 14 oktober van start gaat en zijn climax krijgt met de finale op zondag 20 oktober. We zetten de namen die het meeste kans maken om mee te dingen naar toernooiwinst even op een rijtje.

DAVID GOFFIN

Geen betere speler om mee te beginnen dan de grote Belgische hoop. Staat sinds het toernooi in Tokio opnieuw uitstekend te tennissen. Het waren kleppers als Djokovic en Federer die hem recent moesten stuiten, met de nodige moeite. Vorig jaar moest Goffin geblesseerd verstek geven. In de jaren voordien haalde hij de finale niet. Tennisminnend België hoopt dat het hem dit keer wel lukt.

GAËL MONFILS

De vriend van Elena Svitolina zorgt voor spektakel overal waar hij komt en zal dan ook een speler zijn waar het publiek in Antwerp naar uitkijkt. Was vorig jaar runner-up na het verliezen van twee tiebreaks in de finale. Kan dus een nieuwe poging wagen, maar mist momenteel wel het nodige vertrouwen.

ANDY MURRAY

Zijn carrière leek stilaan over na de Australian Open, maar de Schot heeft toch nog een comeback ondernomen na een ultieme heupoperatie. Nog altijd drievoudig grandslamkampioen en vertoonde in Peking en Shanghai al tekenen van beterschap in het enkelspel.

MILOS RAONIC

De voormalige nummer drie van de wereld zakt voor het tweede jaar op rij af naar Antwerpen, ondanks zijn vroege exit in 2018. De laatste jaren is het een uitdaging om voldoende regelmaat in zijn spel te leggen en pijnvrij te blijven.

DIEGO SCHWARTZMAN

De vinnige Argentijn heeft toch een beetje een liefdesverhouding met de European Open. Door zijn kleine gestalte komt hij tegen de echte top meestal net te kort, maar in Antwerpen bereikte hij telkens op zijn minst de halve finale en speelde hij al tweemaal de finale. Nooit onderschatten dus.

JO-WILFRIED TSONGA

De winnaar van 2017 doet een gooi naar een nieuwe titel, nadat hij recent al de beste was in de challenger van Cassis en het ATP-toernooi in Metz. Triomfen die hem zeker deugd zullen doen, want de Australian Open-finalist van 2008 heeft de laatste jaren ook met heel wat blessureleed te maken.

STANISLAS WAWRINKA

De ervaren Zwitser weet in 2019 dan weer eindelijk nog eens de blessures achterwege te laten en een niveau te bereiken dat zijn betere spelpeil benadert. Stond in de kwartfinales op Roland Garros en de US Open. Een titel is wel al lang geleden voor deze drievoudig grandslamkampioen. Het kan er misschien in Antwerpen van komen.

ONZE STERREN VOOR DE EUROPEAN OPEN:

**** Stanislas Wawrinka
*** David Goffin - Jo-Wilfried Tsonga
** Andy Murray - Gaël Monfils - Milos Raonic - Diego Schwartzman
* Benoit Paire - Guido Pella - Jan-Lennard Struff - Frances Tiafoe

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws