Ook Nadal neemt afscheid van grandslamkampioen die op zijn 82ste het leven laat
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Rafael Nadal rouwt om overlijden van Andres Gimeno

Ook Nadal neemt afscheid van grandslamkampioen die op zijn 82ste het leven laat
Foto: © photonews

De tenniswereld heeft één van zijn kampioenen moeten afgeven. Op 82-jarige leeftijd is de Spanjaard Andres Gimeno overleden. Dat heeft de tennisfederatie uit zijn land bevestigd. Gimeno had al een tijdje te kampen met een slepende ziekte en die is hem nu fataal geworden.

Gimeno was een echte topspeler in zijn periode. In 1969 bereikte hij de finale op de Australian Open. In 1970 stond hij in de halve finales op Wimbledon. Die grote triomf op het allerhoogste niveau liet desalniettemin even op zich wachten.

HALL OF FAMER

Het kwam er in 1972, op zijn 34ste, toch nog van. In de finale van Roland Garros versloeg hij de Fransman Proisy in vier sets. In 2009 volgde de ultieme beloning voor zijn mooie carrière: Gimeno werd opgenomen in de International Tennis Hall of Fame.

Ook Rafael Nadal rouwt mee om het verlies van zijn landgenoot. "Triestig nieuws over Andres Gimeno", schrijft de negentienvoudig grandslamkampioen op Twitter. "Hij was zonder twijfel één van de pioniers van het Spaanse tennis en een groot sportman. Ik leef mee met zijn familie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws