Locatie bekend waar België volgende thuiswedstrijd zal spelen in Fed Cup (mogelijk mét comeback Clijsters)
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

België ontvangt Kazachstan in Fed Cup in Lange Munte

Locatie bekend waar België volgende thuiswedstrijd zal spelen in Fed Cup (mogelijk mét comeback Clijsters)
Foto: © photonews

In het vernieuwde concept van de Fed Cup zal de finalefase zich afspelen op één plaats, maar België moet eerst daar nog zien te geraken. In de voorronde die er aankomt in februari 2020 genieten de troepen van Johan Van Herck alvast het thuisvoordeel.

België gaat het dan opnemen tegen Kazachstan. Dat was al gekend, maar wel nog een vraagteken was de precieze locatie van het volgende Fed Cup-duel. De keuze is uiteindelijk gevallen op de Sportcampus Lange Munte in Kortrijk.

In april namen de Belgen het daar al op tegen Spanje. De ontmoeting eindigde op een nederlaag, maar er is dus wel tevredenheid over de omstandigheden waar in gewerkt kan worden. Bovendien hield het team ook deels goede herinneringen over aan die ontmoeting: Ysaline Bonaventure en Kirsten Flipkens boekten toen een straffe stuntzege tegen tweevoudig grandslamkampioene Garbiñe Muguruza.

CLIJSTERS ER OOK BIJ IN KORTRIJK?

Vanaf november volgt er meer informatie over de ticketverkoop. De belangstelling zou wel eens groot kunnen zijn, indien blijkt dat Kim Clijsters tegen Kazachstan haar wederoptreden zou maken in de Fed Cup. Kapitein Johan Van Herck liet hierover al een balonnetje op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws