🎥 Van Uytvanck verliest ondanks sterke eerste set derby der Lage Landen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Kiki Bertens schakelt Alison Van Uytvanck uit in achtste finales Linz

🎥 Van Uytvanck verliest ondanks sterke eerste set derby der Lage Landen
Foto: © photonews

Na haar toernooizege in Tashkent en een prima eerste partij in Linz, heerste er ongetwijfeld de hoop bij Alison Van Uytvanck om voor een verrassing te zorgen tegen het nummer acht van de wereld. De Nederlandse Kiki Bertens was echter te sterk in drie sets.

Nochtans werd het in het wedstrijdbegin duidelijk dat er wel mogelijkheden lagen voor Van Uytvanck. Gesterkt door het getankte vertrouwen ging de Belgische uitstekend van start en nam ze meteen de opslag van haar opponente af. In het vierde en achtste spel moest Van Uytvanck even bij de les zijn om de rebreak te vermijden. Nadien kon ze de eerste set uitserveren.

KANTELPUNT IN BEGIN VAN SET TWEE

Bleef Van Uytvanck in set één overeind toen het kantje boord was, dan moest ze in de tweede set wel meteen haar service inleveren. Dat bleek ook het kantelpunt te zijn in de wedstrijd. Bertens liep 3-0 uit en wist op haar beurt enkele breakballen te redden en zo setwinst veilig te stellen.

In de beslissende set schakelde Bertens bij 2-2 een tandje hoger. Van Uytvanck kon hierna niet meer voor de ommekeer zorgen. Na bijna twee uur tennis werd het 4-6, 6-3 en 6-3. Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit de wedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws