Nieuw Belgisch onderonsje komt eraan in Linz

Nieuw Belgisch onderonsje komt eraan in Linz
Foto: © photonews

Deze week gaat in Oostenrijk het toernooi van Linz door. Daar zullen twee Belgische speelsters mekaar partij geven in de tweede ronde. Alison Van Uytvanck en Ysaline Bonaventure komen tegen elkaar uit, al was dat niet zo voor de hand liggend.

Het is immers zo dat Bonaventure in de laatste kwalificatieronde onderuit ging tegen Nina Stojanovic. Onze landgenote miste haar start compleet en stond na twee breaks 5-0 in het krijt. Ze kwam nadien nog wel met een reactie, maar het was toch Stojanovic die met 6-3 de eerste set binnenhaalde.

In de tweede set waren heel wat spelletjes zeer felbevochten en waren beide speelsters aan mekaar gewaagd. Bij 4-4 wist Stojanovic toch het verschil te maken. Zo werd het 6-3 en 6-4 in het voordeel van de Servische. Geen Bonaventure dus op de hoofdtabel in Linz, zo leek het.

BONAVENTURE LUCKY LOSER

Ware het niet dat de Belgische nog opgevist werd als lucky loser. In de loting werd ze dan ook nog eens gekoppeld aan... Alison Van Uytvanck. Een kleine maand geleden troffen beiden mekaar al eens in Hiroshima. Van Uytvanck trok toen net als in de twee vorige onderlinge ontmoetingen aan het langste eind.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws