Naomi Osaka haalt het na ferme comeback van Mertens-killer in clash der US Open-winnaressen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Osaka triomfeert in spannende kwartfinale tegen Andreescu

Naomi Osaka haalt het na ferme comeback van Mertens-killer in clash der US Open-winnaressen
Foto: © photonews

Het was wel een heel bijzondere affiche die de China Open kon voorschotelen in de kwartfinales bij de dames: de US Open-winnares van dit jaar tegen die van vorig jaar. Bianca Andreescu en Naomi Osaka maakten er een boeiend gevecht van. Osaka trok aan het langste eind.

Andreescu had in Peking Elise Mertens uitgeschakeld en zette ook meteen de toon in haar kwartfinale. De Canadese tienersensatie liep vlot 2-5 uit. Osaka was niet bereid om de eerste set al op te geven en kwam via drie spelletjes op rij langszij. Nadien maakte Andreescu toch opnieuw het verschil.

WEDSTRIJD KANTELT IN SET TWEE

Bij 5-7 en 1-3 leek de buiten zelfs binnen voor de winnares van de US Open 2019, maar nadien tapte Osaka uit een ander vaatje. Eens de Japanse langszij kwam, had ze het momentum helemaal aan haar kant. Osaka raasde door naar 6-3.

Opnieuw de betere start van Andreescu in de beslissende set. Osaka bleef uitpakken met succesvolle inhaalraces: van 1-3 achter ging het deze keer naar 6-4. Ze schaarde zich bij de laatste vier met 5-7, 6-3 en 6-4. De halve finales zijn Barty - Bertens en Osaka - Wozniacki.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws