Sander Gillé en Joran Vliegen hebben hun derde grote triomf op ATP-tour beet
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Gillé en Vliegen winnen dubbeltoernooi in Zhuhai

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben hun derde grote triomf op ATP-tour beet
Foto: © photonews

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben de kers op de taart geplaatst na wat sowieso al een schitterend parcours is geweest in 2019. In het Chinese Zhuhai gingen de Limburgers met de titel aan de haal. In de finale gingen Demoliner en Middelkoop voor de bijl in twee tiebreaks.

Het was de vierde ATP-finale dit jaar voor de Belgen. Tweemaal sloten ze al af met toernooiwinst en ook in deze eindstrijd zag het er snel goed uit: Gillé/Vliegen liep 4-1 en 5-2 uit. De Braziliaans/Nederlandse tegenstand kwam nog helemaal terug en dwong een tiebreak af. Gillé en Vliegen haalden deze overtuigend binnen.

Toen er bij 2-2 in de tweede set een break was in het voordeel van het Belgische duo, lag de titel al op onze landgenoten te wachten. Ondanks twee matchballen herhaalde het scenario van set één zich: hun opponenten keerden terug en dwongen een tiebreak af.

NOG EEN SETBAL GERED

Het was zelfs nog bikkelen om die te halen, want eerst hadden Demoliner en Middelkoop een setbal. Die werd vakkundig weggepoetst, waarna Gillé en Vliegen konden doorduwen naar winst. Het werd 7-6 (7/2) en 7-6 (7/4). Na Bastad en Gstaad staat ook Zhuhai op hun palmares.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws