Van Uytvanck verovert vijfde WTA-titel bij vijfde matchbal

Van Uytvanck verovert vijfde WTA-titel bij vijfde matchbal
Foto: © photonews

Alison Van Uytvanck heeft de kers op de taart gezet aan het eind van een sterk toernooi in het Oezbeekse Tashkent. Tot dusver had ze nog geen set verloren. Dat gebeurde in de finale wel, maar toch rijfde Van Uytvanck de titel binnen.

Van Uytvanck kon aanvankelijk haar wil opleggen zoals ze ook gedaan had in haar vorige partijen en liep onmiddellijk uit. Tegenstandster Cirstea behield nadien wel tweemaal haar opslag, maar meer zat er voor de Roemeense in de eerste set niet in.

Cirstea toonde in de tweede set op de belangrijike momenten wel waarom ze in de finale stond. Van Uytvanck liet ondanks een 0-40 een break liggen en werd in het volgende spelletje zelf gebroken. Cirstea duwde door naar 1-4. Van Uytvanck leek nog helemaal terug te keren en had een bal voor 5-5. Het werd echter nog 4-6.

1 BREAK BEPALEND IN 3DE SET

In de derde set was het toch weer Van Uytvanck die de cruciale punten naar zich toetrok. Eén break bleek voldoende. Cirstea werkte nog wel de eerste vier matchballen raak. De vijfde keer was het wel prijs: Van Uytvanck won met 6-2, 4-6 en 6-4. De Belgische behaalde zo de vijfde WTA-titel uit haar carrière.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws