Mertens grijpt na triomf op US Open in Wuhan net naast nieuwe titel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 9 reacties

Mertens en Sabalenka verliezen dubbelfinale in Wuhan

Mertens grijpt na triomf op US Open in Wuhan net naast nieuwe titel
Foto: © photonews

Wat een goede enkelspeelster Elise Mertens ook is, in het dubbel doet ze het tegenwoordig nog beter. De ultieme triomf was natuurlijk het winnen van de US Open aan de zijde van Aryna Sabalenko. Ook in het Chinese Wuhan stond het Belgisch/Wit-Russische duo in de finale.

Op die manier trokken ze de goede lijn verder. De finale winnen was wel iets te veel gevraagd. De Chinese Duan en de Russische Kudermetova waren te sterk. Nochtans waren de twee duo's in de eerste set erg aan mekaar gewaagd. Het kwam dan ook tot een tiebreak. Duan en Kudermetova begonnen die het sterkst en hielden vol: met 7-3 ging de tiebreak naar hen.

Dat was een belangrijk moment in de wedstrijd. Mertens en Sabalenka hielden nog wel gelijke tred in de volgende vier spelletjes, maar kraakten nadien alsnog. Na 2-2 konden ze geen spelletje meer winnen. Duan en Kudermetova triomfdeerden met 7-6 (7/3) en 6-2.

WEL EEN TITEL VOOR SABALENKA

De dubbelpartner van Elise Mertens had wel al een mooie troostprijs beet. Sabalenka had eerder immers het enkeltoernooi in Wuhan gewonnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws