Darcis moet de duimen leggen tegen eerste reekshoofd, Bemelmans dan weer nipt onderuit in thriller

Darcis moet de duimen leggen tegen eerste reekshoofd, Bemelmans dan weer nipt onderuit in thriller
Foto: © photonews

Steve Darcis en Ruben Bemelmans waren nog prima begonnen met een overwinning in de eerste ronde, maar blazen nu toch de aftocht op de challenger in Orléans. Beiden verweerden zich kranig in hun tweede wedstrijd. Bemelmans kwam nog dicht bij de zege, maar moest net als Darcis het onderspit delven.

Het was vooral die laatste die echt een affiche voorgeschoteld kreeg om naar uit te kijken. Darcis stond tegenover Jo-Wilfried Tsonga, voormalig Australian Open-finalist en onlangs nog toernooiwinnaar in Metz. Een verdienstelijke Darcis bood de nodige weerstand, al had Tsonga wel controle over de partij.

Bij 2-2 schakelde de Fransman voor het eerst een versnelling hoger. Via drie spelletjes op rij ging het naar 5-2. In de loop van de tweede set voerde Tsonga stelselmatig de druk op. In beide sets had hij genoeg aan één break. Zo werd het 6-3 en 6-4.

BEMELANS ONGELUKKIG IN TIEBREAKS

Ruben Bemelmans zette tegen Yannick Maden een vroege break achterstand recht door vier spelletjes op rij te winnen en ging zo met de eerste set aan de haal. De tweede set ging in de tiebreak naar de Duitser. In set drie had Bemelmans als enige breakpunten. In een nieuwe tiebreak haalde hij het opnieuw net niet. Maden kwam met 4-6, 7-6 (7/4) en 7-6 (7/4) goed weg tegen Bemelmans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws