Rondje China: Barty treft Mertens-killer, Svitolina wint clash tegen Muguruza en Murray boekt eerste zege sinds rentrée

Rondje China: Barty treft Mertens-killer, Svitolina wint clash tegen Muguruza en Murray boekt eerste zege sinds rentrée
Foto: © photonews

China is momenteel het strijdtoneel voor de beste spelers en speelsters in het tennis. In het damestoernooi van Wuhan boekten Ashleigh Barty en Elena Svitolina belangrijke overwinning. De mannen zijn aan de slag in Zhuhai: daar won Murray voor het eerst sinds zijn comeback een enkelmatch.

Nummer één van de wereld Ashleigh Barty moest in haar partij tegen Caroline Garcia de eerste set aan de Française laten. Het bleef bijzonder spannend, tot 5-4 in de tweede set. Op dat moment realiseerde de Australische de break die de wedstrijd uiteindelijk in haar voordeel deed kantelen. Het werd 4-6, 6-4 en 6-1. Barty gaat het nu opnemen tegen Sofia Kenin, die Elise Mertens uitschakelde.

De affiche waar het meest naar werd uitgekeken, was de wedstrijd tussen Masters-kampioene Svitolina en tweevoudig grandslamkampioene Muguruza. De Spaanse liep 2-4 uit, maar het derde reekshoofd zette de zaken nog tijdig recht in de eerste set. Nadien ging Svitolina op haar elan door: 7-5 en 6-2.

GEMISTE MATCHBAL DEERT MURRAY NIET

In Zhuhai waren de schijnwerpers gericht op Andy Murray. De Schot had al wel eens gewonnen in challengers, maar boekte nu ook een zege in een enkelwedstrijd op ATP-niveau. De Amerikaan Sandgren redde nog wel een matchbal in de tiebreak van set twee, maar in de derde set stond er geen maat op Murray. Het werd 6-3, 6-7 (6/8) en 6-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws