Minnen volgt met indrukwekkende zege voorbeeld van Van Uytvanck en maakt zich op voor eerste reekshoofd

Minnen volgt met indrukwekkende zege voorbeeld van Van Uytvanck en maakt zich op voor eerste reekshoofd
Foto: © photonews

Haar vriendin Alison Van Uytvanck had slechts één spelletje verloren op weg naar de tweede ronde in Tashkent en Greet Minnen deed het haast even goed. Tegen Kateryna Bondarenko, voormalig topdertigspeelster, zegevierde Minnen met tweemaal 6-2.

Bondarenko was ooit het nummer 29 van de wereld, maar speelde meer dan een jaar geen officiële wedstrijd door blessures en een zwangerschap. De 33-jarige Oekraïense maakte haar comeback in Tashkent. Minnen drukte haar echter meteen met de neus op de feiten.

Die zijn dat Minnen, die zelf aan een prima jaar bezig is en wel het nodige matchritme in de benen heeft, er beter voor gewapend was. In de beide sets haalde de Belgische de eerste vier spelletjes binnen, waardoor ze meteen op rozen zat. Haar opponente kon nadien dan nog wel telkens twee spelletjes sprokkelen. Meer was haar niet gegund.

KUZMOVA WACHT IN RONDE TWEE

Een vlotte kwalificatie dus voor de tweede ronde. Daar wacht een tegenstanders van een heel ander kaliber: de Slovaakse Viktoria Kuzmova, eerste reekshoofd in Tashkent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws