Bemelmans en Gillé/Vliegen kennen succes in respectievelijk Orléans en Zhuhai
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Bemelmans in enkelspel en Gillé/Vliegen in dubbel proeven van overwinning

Bemelmans en Gillé/Vliegen kennen succes in respectievelijk Orléans en Zhuhai
Foto: © photonews

Het was alweer een belangrijke dag voor de Belgen. Zo kwamen er in Wuhan enkele dames op de baan. De mannen speelden dan weer een wedstrijd in Zhuhai, of veel dichter bij huis in Orléans. Zowel de dubbelpartij van Gillé en Vliegen als de enkelmatch van Bemelmans liep goed af.

Die laatste beleefde net zelf een ferme opsteker in het dubbelspel door het toernooi van Glasgow te winnen. In de challenger van Orléans probeert Bemelmans het opnieuw in het enkel. De Bosniër Mirza Basic was zijn eerste tegenstander. Het werd een behoorlijk spannende partij, zeker in de eerste set.

BEMELMANS DUWT DOOR NA TIEBREAK

Er was immers een tiebreak nodig om de winnaar van die set aan te duiden. Bemelmans haalde zijn slag thuis met 7-4. Vervolgens liep hij meteen ruim uit in de tweede set naar 5-1. Basic brak nog wel één keertje terug, maar de kloof was te groot om nog volledig te overbruggen. Bemelmans haalde het met 7-6 (7/4) en 6-3. In de volgende ronde wacht de Duitser Yannick Maden.

Sander Gillé en Joran Vliegen zijn in het Chinese Zhuahi opnieuw aan een dubbelavontuur begonnen. Zij troffen in de achtste finales Kezmanovic uit Servië en Nedunchezhiyan uit India. De enige break uit de eerste set was in het voordeel van de tegenstanders van de Belgen. In set twee maakten Gillé en Vliegen wel vroeg het verschil.

BELGISCHE TANDEM EINDIGT STERK

Het kwam dus aan op de beslissende match tiebreak. Tot 6-6 bleven beide duo's zij aan zij. Dan hadden Gillé en Vliegen er genoeg van: ze haalden de volgende zes punten en dus ook de match binnen. Eindstand: 4-6, 6-3 en [10-6].

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws