Toernooizeges voor nummer vier van de wereld Medvedev én voor Australian Open-finalist van 2008

Na zijn finale op de US Open, waarin hij bijna Nadal verraste, wil Daniil Medvedev bevestigen aan de top van het mannentennis. In Sint-Petersburg stond er alvast geen maat op de Rus. In Metz behaalde Jo-Wilfried Tsonga dan weer een deugddoende toernooizege.

Voor het vijfde toernooi op rij bereikte Medvedev de finale en voor eigen publiek haalde hij zijn beste tennis boven. De Krooat Borna Coric, toch de nummer 14 op de wereldranglijst, had in de eindstrijd niets in de pap te brokken. Coric ging wel mee tot 2-2, maar stond in het verdere verloop van de eerste set constant onder druk.

MEDVEDEV AL KLAAR NA RUIM EEN UUR

Dat beterde er overigens niet op naarmate de wedstrijd vorderde. Medvedev liep uit naar 5-0 en was zo al snel zegezeker. Uitserveren deed hij met een blanco opslagspel. Na 1u12 minuten was het gespeeld: 6-3 en 6-1 voor Medvedev.

Ook een triomf in eigen land voor Jo-Wilfried Tsonga, wiens carrière de voorbije jaren afgeremd werd door blessures. In Metz kon Tsonga wel genieten, al was de Brit Bedene een stevige tegenstander in de finale. Na twee zeer gelijkopgaande sets hadden beide spelers elk een set beet.

TWEE TIEBREAKS IN FINALE METZ

Dat Tsonga de tiebreak van de tweede set won, was het kantelpunt in de wedstrijd. Nadien liep de thuisspeler meteen 3-0 uit, een voorsprong die hij niet meer uit handen zou geven. Zo werd het 6-7 (4/7), 7-6 (7/4) en 6-3 voor de Fransman.