Na blessure voor Nadal klaren Federer en Zverev de klus voor Team Europe
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Federer en Zverev schenken Team Europe derde zege op rij in Laver Cup

Na blessure voor Nadal klaren Federer en Zverev de klus voor Team Europe
Foto: © photonews

Roger Federer en zijn Team Europe hebben voor de derde maal op rij de Laver Cup gewonnen. Al had het wel wat voeten in de aarde. Het forfait van Nadal stak stokken in de wielen, maar Federer en Zverev bleven overeind in hun enkelspelen.

Team Europe leidde met 7-5 bij het ingaan van de laatste dag. Een overwinning was in de laatste wedstrijden wel meteen drie punten waard. Federer en Nadal zouden samen aantreden in het dubbelspel, maar de Spanjaard moest verstek geven met een polsblessure. Tsitsipas verving hem.

De tandem Federer/Tsitsipas moest nipt de duimen leggen tegen de Isner en Sock. De Amerikanen haalden het met 5-7, 6-4 en [10-8]. Vervolgens won hun landgenoot Fritz van de Oostenrijker Thiem met 7-5, 6-7 (3/7) en [10-5]. Zo stond Team World plots 7-11 voor.

ZVEREV MAAKT HET AF TEGEN RAONIC

Alle druk rustte op de schouders van Federer om de Europeanen in de race te houden. De Zwitser ontgoochelde niet en klopte Isner met 6-4 en 7-6 (7/3). Zverev versloeg nadien Raonic in het beslissende duel met 6-4, 3-6 en [10-4]. Zo trekt Team Europe finaal aan het langste eind met 13-11.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws