Bemelmans en niet broer van Murray juicht in Glasgow en mag met trofee pronken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 10 reacties

Bemelmans wint aan zijde van Masur dubbeltoernooi op challenger in Glasgow

Bemelmans en niet broer van Murray juicht in Glasgow en mag met trofee pronken
Foto: © photonews

Het is tot dusver een moeilijk jaar geweest voor Ruben Bemelmans in het enkelspel. Een opsteker is dan dat hij het in het dubbelspel wel goed doet. Hij won al het toernooi van Tunis en speelde de finale in Seoul. In Glasgow was het opnieuw prijs: toernooiwinst aan de zijde van Daniel Masur.

De tegenstanders van de Belgisch-Duitse combinatie in de finale waren de Brit Jamie Murray en de Australiër John Smith. Na vier games stond het 1-3 voor Murray/Smith. Bemelmans en Masur wisten de rollen nog om te draaien: ze kwamen meteen langszij en sloegen aan het eind van de eerste set een tweede maal toe in een servicegame van een tegenstander.

Het begin van de tweede set verliep evenwichtig. Nadien staken Murray en Smith toch een tandje bij. Bemelmans leek met zijn dubbelpartner wel op weg naar een snelle rebreak. Hun opponenten keerden echter na 0-40 nog terug. Een tweede break besliste de set helemaal.

BEMELMANS WEERSTAAT COMEBACK VAN MURRAY/SMITH

Er moest dus een super tiebreak aan te pas komen. Bemelmans en Masur zaten op rozen door snel uit te lopen naar 4-1. Bij 7-7 was alles te herdoen. Nadien konden de Belg en de Duitser alsnog het verschil maken. Met 6-4, 3-6 en [10-8] staken ze de toernooizege op zak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws