Federer en Nadal leiden Europa naar nipte voorsprong
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 10 reacties

Team Europe leidt met 7-5 in Laver Cup

Federer en Nadal leiden Europa naar nipte voorsprong
Foto: © photonews

Een team met zowel Roger Federer als Rafael Nadal moet het wel goed doen. Dat blijkt ook nu weer in de Laver Cup. Zij wonnen allebei hun enkelspel, waardoor Team Europe leidt met 7-5. Op de laatste dag kan het wel nog altijd alle kanten uit.

Door de zege van Tsitsipas tegen Fritz ging Team Europe alsnog aan de leiding in de laatavondwedstrijd van dag één. Op zaterdag was een overwinning twee punten waard. Het stond dus 2-3 voor Team World nadat de Amerikaan John Isner met 6-7 (2/7), 6-4 en [10-1] won van Alexander Zverev.

Het Europese team hield wel nog enkele klasbakken achter de hand. Het was uitkijken naar het duel tussen Federer en woelwater Kyrgios. Federer wiste een achterstand uit en haalde het met 6-7 (5/7), 7-5 en [10-7]. Nadal klopte dan weer de Canadees Ranonic met 6-3 en 7-6 (7/1).

NADAL WEL ONDERUIT IN DUBBELMATCH

Team World knabbelde wel aan zijn achterstand door nog een dubbelmatch te winnen. Kyrgios en Sock versloegen Nadal en Tsitsipas met 6-4, 3-6 en [10-6]. Team Europe staat dus nog wel 7-5 voor. Daarmee heeft het de eindwinst echter nog lang niet binnen. Op de slotdag is een zege in één wedstrijd immers meteen drie punten waard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws