Elise Mertens bereikt halve finales in Osaka om dan te sneuvelen tegen... Osaka

Elise Mertens bereikt halve finales in Osaka om dan te sneuvelen tegen... Osaka

Het speelschema in het Japanse Osaka had danig wat achterstand opgelopen. Daardoor moest Elise Mertens twee keer op dezelfde dag in actie komen. Ze wist zich wel knap bij de laatste vier te scharen, maar moest het onderspit delven in de halve finales tegen... Osaka.

Eerst boekte onze landgenote wel een knappe overwinning tegen Camila Giorgi. De Italiaanse is altijd een te duchten tegenstandster, maar Mertens deed er niet lang over om een mooie kloof te slaan. Na 4-1 en 5-2 stribbelde Giorgi nog wat tegen. De eerste set ging desalniettemin naar Mertens. 

Het begin van de tweede set verliep nog gelijkopgaand. Nadien was het opnieuw Mertens die de lakens uitdeelde en haar opponete vaker in de problemen bracht. Giorgi moest nog tweemaal haar service inleveren. Mertens won zo met 6-4 en 6-3.

EVENKNIE VAN OSAKA IN EERSTE ACHT SPELLETJES

Haar beloning was een halve finale tegen Naomi Osaka. Mertens wist een vroege break achterstand te vermijden. Bij 4-4 schakelde het nummer vier van de wereld wel een versnelling hoger. De Japanse gunde Mertens vanaf dan nog slechts één spelletje. De uitslag was dus klaar en duidelijk: 6-4 en 6-1. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws