Team Europe sluit openingsdag op Laver Cup af met gelijke stand

Team Europe sluit openingsdag op Laver Cup af met gelijke stand
Foto: © photonews

De Laver Cup, een initiatief van Roger Federer om Rod Laver te eren, is van start gegaan. Het toernooi gaat dit jaar dan ook door in het Zwitserse Genève. Team Europe en Team World zullen tegen mekaar opboksen. Op de eerste dag werden er twee wedstrijden afgewerkt. Het staat 1-1.

Voor Europa stapte Dominic Thiem als eerste op de baan. De Oostenrijker viel onlangs nog tegen in de Davis Cup. Het zal hem dus deugd gedaan hebben dat hij in de Laver Cup wel kon winnen. Al hing het aan een zijden draadje: Thiem kreeg drie matchballen tegen, maar won alsnog. De Canadees Shapovalov ging voor de bijl met 6-4, 5-7 en [13-11].

STERK SERVERENDE SOCK

In een beslissende set wordt immers een super tiebreak gespeeld. Europa ging dus aan de leiding. In het tweede duel stonden de Italiaan Fognini en de Amerikaan Sock tegenover mekaar. Die laatste moest geen enkele keer in deze wedstrijd zijn service afstaan.

Vooral in de eerste set was Sock een maatje te groot. Fognini kreeg in totaal wel zes breakballen, maar kon er geen enkele verzilveren. Toen ook de tiebreak in de tweede set naar zijn tegenstander ging, was de match gespeeld: 6-1 en 7-6 (7/3) voor Sock. Zo geven Team Europe en Team World mekaar voorlopig geen duimbreed toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws