Nieuwe opdoffer voor Ruben Bemelmans in het enkelspel
Redactie
| 3 reacties

Bemelmans out in tweede ronde op challenger in Glasgow

Nieuwe opdoffer voor Ruben Bemelmans in het enkelspel
Foto: © photonews

Terwijl het in zijn geheel wel vrij goed zit met het Belgische tennis, blijft Ruben Bemelmans op zoek naar eens een reeks overwinningen. Vooral in het enkelspel is dat al een tijd geleden. Ook de challenger in Glasgow bracht wat dat betreft geen soelaas.

Bemelmans had als achtste reekshoofd ongetwijfeld gehoopt om ver te geraken in Schotland. In de eerste ronde moest hij niet in actie komen. In de tweede ronde was zijn tegenstander de Fransman Antoine Escoffier, die toch nog 201 plaatsen lager staat dan Bemelmans op de wereldranglijst.

KANS OP REBREAK VERKEKEN

Dat was er echter op de baan niet aan te merken. Escoffier schoot beduidend beter uit de startblokken. Bij 4-3 leek Bemelmans op weg naar de rebreak. Zijn opponent was echter in staat om een 0-40 nog recht te zetten. Dat bleek hét sleutelmoment te zijn in de eerste set.

In de tweede set viel de beslissing in het zevende spel. Escoffier liet toen de enige break uit de set noteren. Bemelmans redde op de eigen service nog een matchbal, maar zijn opponent serveerde de match uit met een blanco opslagspel. Het werd tweemaal 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws