Meerdere beweegredenen voor comeback Clijsters: "Niet in geldnood, maar wel voor het geld" en "Beperkt programma"
Redactie
| 8 reacties

Ook het financiële aspect speelt mee bij comeback Kim Clijsters

Meerdere beweegredenen voor comeback Clijsters: "Niet in geldnood, maar wel voor het geld" en "Beperkt programma"
Foto: © photonews

De fameuze 'Kimback' blijft voor beroering zorgen. Op haar 36ste gaat Kim Clijsters zich volgend jaar aan een tweede comeback wagen op de WTA-tour. Wat zijn haar beweegredenen en wat zijn de kansen op succes? Het werd nagegaan in een speciale 'Telefacts'.

In de uitzending komt voormalig US Open-directeur Jim Curley met statistieken die aantonen dat Clijsters nog sportieve ambitie mag koesteren. "In de laatste vijf jaar zijn er elf verschillende grandslamkampioenen geweest bij de dames, Bij de mannen zijn dat er slechts vijf. Ik ben zeker dat ze denkt: Als ik in vorm geraak en de drive heb, kan ik nog de strijd aangaan met deze speelsters."

EVENTUEEL TWEEDE EN DERDE JAAR

Ex-trainer Marc De Hous is er zeker van dat Clijsters het slim zal aanpakken. "Zij kan een heel beperkt programma draaien. In functie van hoe dat dat zal verlopen, denk ik dat er nog een tweede en derde jaar aan gebreid zal worden. Maar ik denk dat er heel veel gaat van afhangen hoe haar lichaam dat volgend seizoen gaat verwerken."

Financieel expert Paul D'Hoore boog zich over de situatie van de Kim Clijsters Sports & Health Club. Die lijdt elk jaar een structureel verlies van om en bij de 300 000 euro. "Die club kan probleemloos nog enkele jaren blijven draaien, maar dan is het geld ook op. Kim heeft geen geld nodig, ze zit niet in geldnood. Maar ze doet het wel voor het geld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws