Flipkens plaatst zich voor kwartfinales in Seoul, Bonaventure stort in met zege in zicht

Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure vormden al wel eens een dubbelduo in de Fed Cup, maar in Seoul hoopten ze allebei om in het enkel ook zo ver mogelijk te geraken. Flipkens heeft zich alvast knap weten te plaatsen voor de kwartfinales. Bonaventure slaagde daar niet in.

Flipkens en haar tegenstandster Gasparyan toonden meteen dat ze klaar waren voor de strijd in twee felbevochten games. Nadien liep Flipkens uit naar 4-1. Een voorsprong die ze niet meer uit handen gaf in de eerste set. Bij de derde setbal was het raak.

FLIPKENS BLIJFT KALM NA COMEBACK OPPONENTE

Flipper bleef fluks doorgaan op haar elan en had bij 3-0 en 4-1 in set twee de zege voor het grijpen. Er waren twee kansen op 5-2 en er was zelfs eens een matchbal, maar toch knokte haar Russische opponente zich nog naar 5-5. Nadien maakte Flipkens het alsnog af in twee sets met 6-3 en 7-5.

Bonaventure wist tegen Yafan Wang al snel een kloofje te slaan en kwam 4-1 voor. De Chinese kwam nadien langszij, maar Bonaventure maakte alsnog het verschil op het einde van de eerste set. De Luikse met Nederlandse tongval duwde meteen door naar 0-3 in set twee.

BONAVENTURE KRAAKT WEL

De overwinning leek in de maak. Niets bleek echter minder waar. Vanaf dan kantelde de wedstrijd compleet en na een lang game bij 3-4 brak de veer bij Bonaventure helemaal. Ze verloor twaalf spelletjes op rij. Wang schaarde zich zo met 4-6, 6-3 en 6-0 bij de laatste acht.